Eenzaamheid

Gevoelens van eenzaamheid kent bijna iedereen. Het komt voor onder alle leeftijdsgroepen en bij zowel alleenstaanden als mensen met een partner of gezin. Over eenzaamheid wordt vaak niet zo makkelijk gepraat en soms lijkt het moeilijk om er iets aan te doen. Want waar moet je beginnen?


Daarom is er het Steunpunt Eenzaamheid Alkmaar. Het Steunpunt wil de gevoelens van eenzaamheid bespreekbaar maken. Zowel bij mensen die zichzelf eenzaam voelen als bij mensen die eenzaamheid vermoeden bij een ander en daarover met hen willen praten.
Het Steunpunt geeft handvatten om erover te praten en kan helpen om te kijken wat er mogelijk is om je minder eenzaam te voelen. Het Steunpunt kan helpen bij het vinden van dingen die voor jou kunnen werken. Er bestaat helaas geen kant-en-klaar antwoord waardoor je je beter gaat voelen. De één heeft namelijk iets heel anders nodig dan de ander.

Het Steunpunt Eenzaamheid is er voor iedereen die eenzaamheid vermoedt bij iemand anders of zichzelf eenzaam voelt. Het Steunpunt maakt eenzaamheid bespreekbaar en creëert bewustheid, geeft advies en steun en zorgt voor doorverwijzing indien nodig.

Het volwassen- en het jongerenwerk zijn gelijkwaardig betrokken bij het Steunpunt. Er wordt gewerkt d.m.v. het inzetten van ambassadeurs. Deze ambassadeurs worden geworven vanuit verschillende lagen van de bevolking en hebben een voorbeeldfunctie en een groot netwerk. Dit zou bijvoorbeeld een voetbalcoach, een kapper, statushouder of pastoor kunnen zijn. Mede door de inzet van ambassadeurs willen we mensen bereiken die we nu nog niet in beeld hebben.

Steunpunt Eenzaamheid Alkmaar
Wijkcentrum De Oever
072-511 73 11
Of mail naar:
alkmaar@steunpunteenzaamheid.nl

www.steunpunteenzaamheid.nl

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig GRATIS informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Geopend ma t/m vr van 09:00 – 12:00 uur in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Alkmaar. En dinsdag van 14.00 – 16:00 uur in Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65. Tel. (072) 5117311