Dementie

Nederland vergrijst. En in Oudorp is dit ook het geval.

Het eigen netwerk, de buurt en ook wijkcentra gaan een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Knooppunt Dementie
Vaak horen we van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien, zowel van mensen met geheugen problemen en (beginnende) dementie als hun mantelzorgers.

Iedereen met vragen over dit thema kan terecht bij Knooppunt Dementie. Bijvoorbeeld op het gebied van activiteiten rondom dementie in de regio, de rol van de huisarts, casemanagers, dagbesteding of kleinschalig wonen.

Knooppunt Dementie

Knooppunt Dementie bestaat o.a. uit de website www.knooppuntdementie.nl Deze bevat algemene informatie en wat de site uniek maakt is dat er een overzicht wordt geboden van het complete en actuele zorgaanbod in de regio, afgestemd op mensen met dementie en hun naasten.

Knooppunt Dementie 
Wilt u persoonlijk contact? Er is een inlooppunt in De Oever. Naast informatie bieden de medewerkers van het knooppunt ook een luisterend oor en kunnen zij advies geven. Meer info (072) 5117311 en info@knooppuntdementie.nl
Of bezoek de website www.knooppuntdementie.nl

Odensehuis Alkmaar 
Een Odensehuis is een informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Mensen kunnen zonder indicatie of diagnose bij het Odensehuis terecht.

De bijeenkomsten worden gehouden in Wijkcentrum De Oever en zijn natuurlijk corona-proof. Het Odensehuis is iedere dinsdag-en donderdagmiddag geopend.

Odensehuis Alkmaar

We starten met een lunch waarna de bezoekers meedoen aan activiteiten in het wijkcentrum of in de wijk op basis van hun persoonlijke belangstelling, ervaring en talenten.

Heeft u belangstelling, neem dan contact op met ons. We vertellen u er graag meer over.

Odensehuis Alkmaar
Elke dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur.
Tel: 072-511 73 11
Email: odensehuis@de-oever.nl

 

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig GRATIS informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Geopend ma t/m vr van 09:00 – 12:00 uur in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Alkmaar. En dinsdag van 14.00 – 16:00 uur in Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65. Tel. (072) 5117311