FinanciËn

Alkmaarpas
Heb je de AlkmaarPas gratis van de gemeente ontvangen? Dan staat er een tegoed op je pas. Met het AlkmaarPastegoed kun je allerlei leuke dingen doen in Alkmaar zoals bij het zwembad, sportverenigingen, de bios, het theater, buskaartjes en activiteiten in buurthuizen en wijkcentra. Ook in Wijkcentrum De Oever kun je de AlkmaarPas voor verschillende activiteiten gebruiken. Heb je vragen over de AlkmaarPas, de vrijwilligers van Voor Mekaar helpen je graag hierbij.

Belastingspreekuren
Voor Mekaar biedt u de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het invullen van uw belastingaangifte. Een ervaren deskundige op belastinggebied is aanwezig op deze spreekuren. U kunt bij hem terecht voor diverse vragen die u heeft over de Belastingaangifte en assistentie bij invullen van de Belastingaangifte. U neemt zelf de benodigde documenten mee, zoals jaaropgaven, bankoverzichten en uw DigiD-code.

Wat verandert er allemaal als ik 18 word?
Dit is één van de vragen die binnenkomt bij het informatiepunt van Voor Mekaar Oudorp. Het is goed om te weten wat er allemaal verandert als je 18 jaar wordt. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering en – toeslag maar ook aan andere verzekeringen. Ook je bankzaken en DigiD zijn belangrijk. En hoe zit het met studiekosten en – financiering? En weet dat je je mag gaan inschrijven voor een woning! Voor Mekaar denkt heel graag mee bij dit soort vragen en kijkt graag samen met jou naar jouw situatie.

Hulp bij praktische zaken rondom de zorgverzekering
Zoals ieder jaar verandert er ook komend jaar weer het een en ander bij de zorgverzekering. Het is daarom handig om te bedenken of de zorgverzekering nog steeds past bij de wensen en behoeften. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, zo zijn er verschillende maatschappijen, collectieven, pakketten en is het bijvoorbeeld soms mogelijk om het eigen risico mee te verzekeren. Veel informatie is op internet te vinden, maar wanneer iemand geen toegang heeft tot internet of graag uitleg wilt, kan diegene bij Voor Mekaar Oudorp terecht.

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig GRATIS informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Geopend ma t/m vr van 09:00 – 12:00 uur in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Alkmaar. En dinsdag van 14.00 – 16:00 uur in Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65. Tel. (072) 5117311