Met wie werken we samen

Voor Mekaar Oudorp is een netwerk dat, onder regie van wijkcentrum de Oever samenwerking in de wijk opzet. Voor Mekaar wil verbinding en vernieuwing tot stand brengen binnen het sociaal domein, met nieuwe samenwerkingsvormen tussen vrijwilligers, beroepskrachten en wijkbewoners. Daarmee organiseert het informatie, advies, ontmoeting, steun en praktische hulp voor en door wijkbewoners op een laagdrempelige, toegankelijke en zichtbare manier dicht bij huis. Zo eenvoudig als mogelijk, maar zo zwaar als nodig met het inschakelen van professionele hulp. 

Buurtbewoners kunnen met hun vragen, signalen en problemen terecht bij het informatiepunt. Zij krijgen direct informatie, advies of hulp. Als er meer nodig is, schakelt het team de juiste organisatie of personen in.

Humanitas 
Mee de wering 
WonenPlus 
De Oever 
Buurthuis de Wachter 
Taalhuis

Er zijn spreekuren in Wijkcentrum De Oever en
buurthuis De Wachter. Op verschillende dagen zijn hier vrijwilligers en professionals aanwezig om je te woord te staan. Als je liever je vraag telefonisch of per mail stelt kan dat uiteraard ook. 

Om gebruik te maken van Voor Mekaar is geen verwijzing nodig. Hoewel iedereen binnen kan lopen bij Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter, vinden we het prettig als er vooraf een afspraak wordt gemaakt, zodat we zeker weten dat we tijd en aandacht hebben voor je vraag.

Voor Mekaar is onafhankelijk en de ondersteuning is gratis.

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig GRATIS informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Geopend ma t/m vr van 09:00 – 12:00 uur in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Alkmaar. En dinsdag van 14.00 – 16:00 uur in Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65. Tel. (072) 5117311