Nieuws

Mantezorgcompliment 2016 aanvragen

Wees er op tijd bij en vraag het mantelzorgcompliment nog aan! Mocht u hierover vragen hebben, kom dan tussen 9.00-12.00uur bij ons langs!

mantelzorgcompliment-de-wachter


logo_buurthuisdewachter_kleinVoor Mekaar Oudorp is uitgebreid
naar Schermereiland!

Naast het Informatiepunt van Voor Mekaar in wijkcentrum De Oever, waar jong en oud terecht kan met allerlei vragen, is er een extra Informatiepunt in buurthuis De Wachter op het Schermereiland van start gegaan.

De ontmoetingsplek van het netwerk is nu ook bij buurthuis De Wachter. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur zitten hier vrijwilligers en professionals voor u klaar om mee te denken bij vragen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, welzijn, werk en sociale regelgeving. Loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar.


Telefooncirkel Alkmaar KleinTelefooncirkel Oudorp

Aanmelden en informatie:
072 540 18 00   telefooncirkel.nkl@humanitas.nl

of eademarive@rodekruis.nl

De telefooncirkel Oudorp is een initiatief van Humanitas en het Rode Kruis i.s.m. Voor Mekaar Oudorp

Wat
Een telefooncirkel werkt als volgt: iedere dag rond half negen ’s morgens belt de leider van de groep de eerste in de telefooncirkel. De eerste belt de tweede en dit gaat zo door totdat de laatste op de lijst de leider belt. Wanneer dit gebeurd is, is de cirkel rond. Mocht er tussendoor niet worden opgenomen en de cirkel wordt onderbroken, dan wordt er actie ondernomen. Dit vergroot de veiligheid van de deelnemers!

Voor wie
De Telefooncirkel is er voor iedereen die het prettig vindt als er 7 dagen per week even iemand contact zoekt via de telefoon. Deelnemers aan deze activiteit ervaren dit dagelijkse contact als onmisbaar omdat het hun gevoel van veiligheid vergroot.
Er zijn geen leeftijdscriteria en er zijn geen koste aan verbonden.

Gezellig
Het belletje in de ochtend is vrij kort: er moet immers gebeld worden met de volgende in de cirkel. Maar het staat je natuurlijk vrij om later op de dag nog even terug te bellen voor de gezelligheid. Dit gebeurt ook zeer regelmatig. Daarnaast wordt er drie keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd zodat je de mensen uit je cirkel ook persoonlijk kunt leren kennen.

Iets voor u?
Lijkt deelnemen aan de Telefooncirkel van Humanitas iets voor u of voor iemand uit uw omgeving?
Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met:
072 540 18 00   – telefooncirkel.nkl@humanitas.nl

of eademarive@rodekruis.nl

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig GRATIS informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Geopend ma t/m vr van 09:00 – 12:00 uur in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 Alkmaar. En dinsdag van 14.00 – 16:00 uur in Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65. Tel. (072) 5117311